Kako da tijesto ostane mekano i svježe nekoliko dana: U brašno dodajte ova 2 zaboravljena sastojka

19.07.2024.
u 09:50

Kiflice, pereci, štapići i druge vrste tijesta često se stvrdnu poslije jednog dana, posebno ako ih ostavite nepokrivene kad ih izvadite iz pećnice.

Trik koji koriste profesionalni pekari

Prije nego što počnu mijesiti tijesto, pekari u brašno dodaju malo kukuruznog škroba, odnosno gustina i malo običnog griza, onog koji se koristi u dječjoj prehrani.

Na kilogram brašna ide puna žlica kukuruznog škroba i jedna žličica griza, piše krstarica.

Škrob pomaže tijestu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše.

S druge strane, kada se mala količina griza pomiješa s običnim pšeničnim brašnom, to oslobađa tijesto od viška vlage.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije