Chef Saransh Goila na Instagramu je podijelio tri učinkovita trika kako na najjednostavnije načine oguliti češnjak. Prvi trik uključuje mikrovalnu pećnicu, drugi mućkalicu za koktele, a treći nož.
- Guljenje češnjaka uvijek je posao koji mnogi ne žele obavljati. Mnogo ovisi o veličini češnjaka i koliko glavica želite oguliti - rekao je chef Goila, piše 24sata.hr.
Često nam vrijeme pripreme jela premašuje stvarno vrijeme kuhanja pa mnogi od nas imaju tendenciju tražiti jednostavne pripreme koje mogu skratiti vrijeme. Jedna od takvih aktivnosti kojih se bojimo je guljenje češnjaka. No nedavno je chef Saransh Goila na Instagramu podijelio nekoliko super učinkovitih trikova kako na najjednostavnije načine oguliti češnjak.
Trik 1: Stavite cijeli češnjak (više od 20 režnjeva) u mikrovalnu pećnicu na 20 sekundi. Kada izađe iz mikrovalne vrlo lako ćete ih oguliti. Pritisnite ih, odrežite krajeve i ogulite. Jedini problem kod ovog trika je, kako kaže chef je, što češnjak izađe malo kuhan pa neće uspjeti za sve vrste jela.
Trik 2: Jedan od najpopularnijih trikova - protresite češnjak u zatvorenoj zdjelici ili u mućkalici za koktele ili posudi s poklopcem.
- Ovo izvrsno djeluje za velike režnjeve češnjake, a za male baš i ne - rekao je kuhar.
Trik 3: Pritisnite nož na vrh cijelog češnjaka, ogulite ga i narežite.
- Ovo je klasična metoda koja se uči u svim kulinarskim školama i odlična je. No ako imate velike količine češnjaka postane jako umarajuća pa se preporučuje za manju količinu - nadodaje.