DOSTA MU JE

Kalifornija ima novi zakon o trans učenicima. Musk: Selim sjedišta X-a i SpaceX-a

17.07.2024.
u 10:26

MILIJARDER Elon Musk najavio je da će preseliti sjedišta dviju istaknutih kompanija, raketne tvrtke SpaceX i platforme društvenih medija X, iz Kalifornije u Teksas.

Ova poruka uslijedila je nakon što je guverner Kalifornije Gavin Newsom potpisao zakon koji sprječava škole da zahtijevaju od svog osoblja da obavijeste roditelje čija djeca pokazuju znakove transrodnosti ili da dijele informacije o njihovoj seksualnoj orijentaciji.

Zakon je sastavljen kao odgovor nakon što je najmanje sedam školskih odbora u Kaliforniji tijekom prošle godine donijelo pravila koja prisiljavaju učitelje da kažu roditeljima ako njihovo dijete počne koristiti ime ili zamjenicu koja se ne podudara s njegovim spolom,prenosi BBC 

"Dosta mi je izbjegavanja bandi ovisnika"

"Ovo je kap koja je prelila čašu. Zbog ovog zakona i mnogih drugih koji su mu prethodili, napadajući i obitelji i tvrtke, SpaceX će sada preseliti svoje sjedište iz Hawthornea u Kaliforniji u Starbase u Teksasu", napisao je Musk na društvenim mrežama. 

Objašnjavajući odluku da X preseli u Austin, Musk je kritizirao stanje u San Franciscu, rekavši da mu je "dosta izbjegavanja bandi nasilnih ovisnika o drogama" samo da bi ušao i izašao iz zgrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije