vrhbosanski nadbiskup u miru

Kardinal Vinko Puljić proslavio imendan: Došlo mu čestitati 60-ak osoba iz duhovnoga staleža

Foto: KT
1/4
23.01.2024.
u 17:02

U večernjim satima spomendana Sv. Vinka đakona, 22. siječnja, vrhbosanski nadbiskup u miru Vinko kard. Puljić, u zajedništvu brojnih svećenika, redovnica i bogoslova, proslavio je svoj imendan.

U prostorijama Svećeničkog doma u Sarajevu, imendan kardinalu došlo je čestitati 60-ak osoba iz duhovnoga staleža koji djeluju u glavnom gradu BiH, piše Nedjelja.ba.

Nakon uvodnih riječi generalnog vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađana Ćosića, čestitku je izrekao vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić. Uz pozdrav nazočnima, izrazio je radost zbog vidnoga oporavka kardinala Vinka koji je duže vremena uoči Božića bio shrvan bolešću. U tom smislu, zahvalio je svima koji su za njegova predšasnika molili te zaželio kard. Puljiću da ga prati zagovor Sv. Vinka đakona i Bog uzdrži u dobru zdravlju.

Uzvraćajući na čestitku kardinal je zahvalio nadbiskupu Tomi što je sa suradnicima organizirao proslavu imendan, a na osobit način riječi zahvale izrekao je svima koji su ga pratili molitvama u trenutcima bolesti. "Slaviti imendan ima smisla zato što povezuje ljude i stvara međusobnu blizinu. To je važno u ovom vremenu kada je čovjek sve manje uočljiv, a elektronika vlada našim odnosima", kazao je kard. Puljić te zahvalio svima koji su surađivali s njime tijekom njegove biskupske službe te potaknuo da to nastave činiti s njegovim nasljednikom.

Uz prigodnu pjesmu, nazočni su se potom zadržali u ugodnom druženju i zakusci. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije