svakako probajte

Kolač od dvije jabuke i dva jaja: Aromatični biskvit s okusima vanilije i limuna

Foto: Recepttura
01.11.2023.
u 17:43

Kolač od dvije jabuke i dva jaja ima fini aromatični biskvit s okusima vanilije i limuna. Ako volite fine biskvitne slastice, svakako probajte ovu Receptturinu.

Sastojci:

2 jabuke

1 limun

2 jaja

100 g šećera

10 g vanilin šećera

100 ml ulja

110 ml jogurta od vanilije

220 g glatkog brašna TIP 550

16 g praška za pecivo

Za ukrašavanje:

40 g marmelade od marelica ili neke druge svijetle marmelade

30 g oguljenih narezanih badema

šećer u prahu

 

Upute

Jabuke oguliti i narezati na komadiće veličine oko 1 centimetar.

Naribati koricu od limuna a nakon toga i iscijediti sok iz njega.

Narezane jabuke politi s 2 žlice soka od limuna da ne promijene boju i promiješati.

U posudi za miksanje razbiti 2 jaja.

Dodati šećer i vanilin šećer.

Sve miksati mikserom da postane svijetla smjesa.

Zatim u smjesu uliti ulje i kratko izmiješati.

Dodati jogurt od vanilije, naribanu koricu jednog limuna i ostatak soka od limuna.

Opet sve izmiješati mikserom.

U dva puta sipati u smjesu glatko brašno (TIP550) i uz njega prašak za pecivo te ih ručno (pjenjačom) umiješati u smjesu.

Na dno okruglog kalupa 26 cm staviti papir za pečenje i odrezati višak.

Stijenke kalupa namastiti i pobrašniti.

Po dnu kalupa poslagati narezane jabuke.

Sipati preko napravljeni biskvit, dobro ga poravnati te više puta udariti o čvrstu podlogu.

Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 45 minuta.

Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i rubove obrubiti nožićem.

Maknuti stijenke kalupa, pa onda okrenuti kolač na pladanj tako da jabuke budu gore.

Oprezno maknuti papir za pečenje.

Na slaboj vatri zagrijati marmeladu od marelica i s njom premazati gornji dio kolača.

Narezati bademe na sitne komade te ih nanijeti samo na rubove kolača.

Za kraj topli kolač posuti šećerom u prahu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije