Kad vam treba nešto slatko, domaće i da miriše na ljeto onda pripremite ovu nevjerojatnu poslasticu.
Fantastičan kolač s breskvama, a bez jaja - jednostavan za pripremiti i nevjerojatno dobro se slaže sa sladoledom, piše Ordinacija.hr.
SASTOJCI:
- 110 grama maslaca
- 3 srednje zrele breskve (očišćene i narezane na ploškice)
- 200 grama šećera + 2 žlice šećera
- 120 grama šećera
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 240 ml mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 žlice šećera u prahu
- šlag ili sladoled po želji za serviranje
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Otopite maslac na umjerenoj vatri.
Breskve stavite u veliku zdjelu i pospite s dvije žlice šećera.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte ostatak šećera, mlijeko i ekstrakt vanilije i sve zajedno dobro promiješajte. Smjesu umiješajte u rastopljeni maslac.
Tako pripremljenu smjesu stavite u lim za pečenje i prekrijte s breskvama. Sve pospite sa šećerom u prahu.
Pecite dok kolač ne poprimi zlatno-smeđu boju, oko 50 minuta, ovisno o pećnici.
Poslužite toplo sa šlagom ili sladoledom.