Brojna izaslanstva i dužnosnici, šalju se poruke mira

Komemoracija povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici

11.07.2024.
u 11:43

U Memorijalnom centru u Potočarima upriličena je komemoracija povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica, nakon čega će biti obavljen ukop posmrtnih ostataka 14 identificiranih žrtava genocida iz srpnja 1995. godine.

Prvi put ove godine 11. srpnja obilježava se i kao "Međunarodni dan sjećanja i obilježavanja genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine", nakon što je 23. svibnja ove godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda izglasala Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Na ovaj način poslana je jasna poruka civiliziranog dijela svijeta da je svjestan razmjera počinjenog zločina u ljeto 1995. godine nad Bošnjacima u Srebrenici.

- Dok postoje Ujedinjeni narodi taj dan će se obilježavati - da se ne zaboravi - da se ne dogodi - nikome - nikada više - objavio je ranije stalni predstavnik BiH pri UN-u Zlatko Lagumdžija.

Obitelji žrtava, brojni građani, te domaći i međunarodni zvaničnici jučer i danas su u Potočarima kako bi odali počast nevino ubijenim žrtvama. Neki od njih će se i danas obratiti na komemoraciji.

Brojna izaslantva položila su cvijeće za žrtve genocida na Memorijalni kamen.

U Memorijalnom centru u Potočarima do sada je ukopana 6751 žrtva genocida, a još uvijek se traga za posmrtnim ostacima oko tisuću žrtava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?