Ništa nije ukusnije od tople juhe, a kada su u njoj plodovi jeseni – može biti samo fantastična!
Recept kojeg vam donosimo jednostavan je za pripremu, a uz savršen okus kestena i gljiva, tu je timijan te bijelo vino koje ovu juhu podižu na sasvim novu razinu.
Potrebni sastojci:
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 nasjeckani veliki luk
- 3 režnja češnjaka, nasjeckati
- 1 žličica nasjeckanog timijana
- 400 g šampinjona, očišćenih i narezanih na ploškice
- 125 ml bijelog vina
- 100 g kuhanih kestena
- 900 ml povrtnog temeljca
- 200 ml vrhnja
- sol
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte luk, češnjak i timijan te miješajte 5 minuta.
Dodajte gljive i sol te kuhajte 5 minuta.
Dodajte vino i pustite da se kuha par minuta.
Dodajte kestene i temeljac i kuhajte 15 minuta.
Sad sve stavite u blender dok ne dobijete gustu smjesu.
Prebacite u čistu posudu, dodajte malo vrhnja i pomiješajte, a pri posluživanju ukrasite s još malo vrhnja.
Dobar tek !