Mnogi kuglof prave za blagdan Uskrsa, pa donosimo recept za jedan jednostavan, a ukusan kuglof...
Sastojci
2 čaše oštrog brašna
1 čaša (250 ml) jogurta
1 Prašak za pecivo
1 Vanilin šećer Dolcla
2 čaše šećera (kristal)
1 čaša ulja suncokretovog
4 jaja,
1 i 1/2 jušne žlice kakaoa u prahu
2 jušne žlice jogurta (za crnu smjesu)
naribana korica 1 limuna
Priprema
1. U posebnoj zdjeli prosijemo brašno sa praškom za pecivo.
2. U drugoj pjenasto izmiješamo jaja i malo po malo dodajemo šećer i vanilin šećer. U to dodamo ulje i jogurt i dobro izmješamo. (sve možete raditi mikserom), piše coolinarika.
3. Smjesu s jajima dodamo u brašno i dobro izmješamo (opet mikserom).
4. 1/3 smjese stavite u posebnu zdjelu i u nju dodajte kakao i jogurt (2 jušne žlice). A u preostalu "bijelu smjesu" umješajte limunovu koricu.
5. U kalup za kuglof prvo ulijte bijelu smjesu, pa crnu pa opet bijelu. Vilicom lagano "promiješajte" obje smjese kako bi se čokoladna smjesa lijepo rasporedila.
6. Stavite peći u već zagrijanu pećnicu na 180'C 40 min, a onda smanjite na 160'C i onda pecite još 20 min. (čačkalicom isprobajte je li smjesa gotova)
7. Kad je gotovo, pospite šećerom u prahu.