Kada se radi o pečenom krumpiru, svatko ima svoju metodu za postizanje hrskavosti. Ako ih previše kuhate, onda dobijete pire krumpir, a ako ih ne začinite dovoljno, mogu izgubiti okus, ali ne i s ovom metodom. Kuhar Justin Taylor otkrio je svoj recept za savršeni pečeni krumpir, a potrebna su mu samo dva sastojka, prenosi mirror.co.uk.
Na svojim društvenim mrežama podijelio je fotografiju pečenih krumpira, a uz nju objavio recept za dobivanje hrskavog priloga. Sve što je potrebno je dodati dva sastojka - senf i med.
Sastojci:
Krumpir
dvije žličice senfa
četiri žličice meda
sol i papar
Upute:
U jednoj posudi pomiješajte senf i papar, ovisno o preferencijama začina. Dodajte med i sve zajedno dobro pomiješajte.
Zagrijte posudu za pečenje s malo ulja, dvije žličice maslaca i soli. Krumpir pomiješajte s polovicom smjese senfa i soli, a zatim ga stavite u posudu za pečenje i stavite ga peći.
Kada preostane 20 minuta prije kraja pečenje, dodajte ostatak smjese i nastavite peći. Za bolji okus možete dodavati dijelove smjese svakih pet minuta.