Hrskavi izvana, mekan i lagan iznutra - savršen pečeni krumpir. Jedan od najčešćih problema kod pečenja krumpira jest što njihova unutrašnjost ostane sirova, dok se izvana sasvim ispeče, ali postoji način s kojim ćete postići da vam se krumpir uvijek savršeno ispeče. Kuhari i stručnjaci za hranu za GoodFood podijelili su svoje najbolje savjete za pečeni krumpir.
Ne režite ga na premale komade
Komade krumpira narežite prilično velike, što će smanjiti mogućnost raspadanja tijekom pečenja.
Kuhajte ga dok ne bude mekan
Krumpir se prije pečenja treba skuhati. Ali kako biste dobili najbolje rezultate, skuhajte ga dok ne postane mekan, ali ga nemojte skuhati do kraja.
Okrenite ih na pola pečenja
Kada je krumpir napola pečen, pažljivo da preokrenite. Taj se postupa obično radi oko 40. minute pečenja.
Dodajte hrskavi umak
Prije nego što krumpir stavite peći, ubacite ga u brašno ili palentu. Oni će se spojiti s uljem i dodati dodatnu hrskavost krumpiru.