Gastrolovka Ena Kokanović Nagy pripremila je naše novo najdraže ljetno jelo - lažne štrudlice s tikvicama
NŠtrudlice s tikvicama su "fejk" jer su umotane u rižin papir umjesto u klasične kore za savijaču! Samim time su ove rolice i gluten free i vegetarijanske. Priprema je brza, laka i idealna za ljetne temperature.
Rižini papiri su niskokalorični tako da, ako paziš na kalorije, smiješ si dozvoliti malo uživanja u lažnim štrudlicama. A tikvice, ma one ne trebaju posebnu najavu, najdivnije su povrće sezone.
SASTOJCI
- rižin papir 12 kom
- tikvice 1,50 kom
- sol 2 prstohvat
- češnjak 1 režanj
- grčki jogurt 2 žlica
- jaje 2 kom
- svježe mljeveni crni papar
- sjemenke bijelog sezama
- grčki jogurt 1,50 žlica
- ljuti umak
- luk u prahu 0,50 žličica
- kopar 0,50 žličica
- sol
POSTUPAK
Pećnicu uključi da se zagrije na 250 stupnjeva.
Tikvice naribaj, posoli i ostavi da odstoji 10 minuta.
Dobro istisni vodu iz tikvica pa ih prebaci u drugu posudu. Dodaj jaja, jogurt, začine i promiješaj.
Za svaku štrudlicu koristi dva rižina papira.
Smoči prvi rižin papir kratko u vodi. Doslovce 10 sekundi. Stavi list na površinu na kojoj ćeš rolati štrudlice.
Uzmi drugi list, opet umoči u vodu, a onda stavi taj list preko prvog lista.
Žlicu smjese stavi na sredinu rižinih papira pa preklopi gornju i donju stranu do pola, a onda lijevu i desnu tako da dobiješ pisamce.
Onda to pisamce zarolaj u rolicu, nije bitno s koje strane.
Slaži u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
Rolice premaži maslinovim uljem i posipaj sezamom.
Peci 35-45 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Za umak sve promiješaj i posluži uz hrskave rolice.