Svi vole domaće kiflice, ali za njih je potrebno izdvojiti više vremena. Za ovo tijesto ne trebate kvasac, već se koristi ocat koji pomaže da tijesto brže naraste.
Također, umjesto na toplom, tijesto se čuva na hladnom i zato ih zovu ledene kiflice. Možete ih puniti pekmezom, džemom ili marmeladom, a ukusne su i s čokoladnim punjenjem, piše Skuhaj.hr.
Sastojci:
- 700 g brašna
- 500 g margarina
- 120 ml vode
- 1 žlica octa
Priprema:
Pomiješajte prosijano brašno, margarin sobne temperature ili otopljen, ocat i vodu. Zamijesite glatko tijesto i zamotajte ga u prozirnu foliju pa ostavite u hladnjaku najmanje 12 sati, najbolje preko noći. Tijesto podijelite na dva dijela i razvucite u krug i izrežite na trokute.
Na širi dio možete staviti nadjev po želji i zarolajte. Uvaljajte kiflice u šećer i posložite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.