jednostavan recept

Ledene kiflice bez kvasca od samo 4 sastojka

kiflice
Shutterstock
10.09.2024.
u 08:48

Recept za pecivo koje se obično jede kao slatko.

Svi vole domaće kiflice, ali za njih je potrebno izdvojiti više vremena. Za ovo tijesto ne trebate kvasac, već se koristi ocat koji pomaže da tijesto brže naraste. 

Također, umjesto na toplom, tijesto se čuva na hladnom i zato ih zovu ledene kiflice. Možete ih puniti pekmezom, džemom ili marmeladom, a ukusne su i s čokoladnim punjenjem, piše Skuhaj.hr.

Sastojci:

  • 700 g brašna
  • 500 g margarina
  • 120 ml vode
  • 1 žlica octa

Priprema:

Pomiješajte prosijano brašno, margarin sobne temperature ili otopljen, ocat i vodu. Zamijesite glatko tijesto i zamotajte ga u prozirnu foliju pa ostavite u hladnjaku najmanje 12 sati, najbolje preko noći. Tijesto podijelite na dva dijela i razvucite u krug i izrežite na trokute.

Na širi dio možete staviti nadjev po želji i zarolajte. Uvaljajte kiflice u šećer i posložite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije