Tražite li nešto što će utažiti potrebu za čokoladom, a istovremeno pružiti voćno osvježenje, onda je ledeni parfe s čokoladom i borovnicama savršen izbor na desertnom tanjuru, piše Coolinarika.
Sastojci
1 Parfe krema 600 ml mlijeka
100 g otopljene tamne čokolade
2 žlice Borovnica voćnog namaza
100% iz voća ili 150 g pirea borovnica
Za dekoraciju:
50 g otopljene čokolade
1 žličica ulja svježe borovnice čokoladne strugotine
Priprema
1. U hladno mlijeko dodajte mješavinu za kremu.
2. Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 4 minute (najvećom brzinom) da dobijete kremu željene gustoće.
3. Podijelite je na dva dijela pa u jedan umiješajte otopljenu čokoladu, a u drugi namaz od borovnica.
4. Duguljasti kalup (dimenzija oko 22 x 10 cm) obložite plastičnom folijom u dva sloja.
5. U pripremljeni kalup izlijte čokoladnu kremu, poravnajte, pa prekrijte voćnom kremom.