recept

Ledeni parfe s čokoladom i borovnicama: Savršen izbor za ljetne dane

coolinarika
08.07.2024.
u 20:29

Tražite li nešto što će utažiti potrebu za čokoladom, a istovremeno pružiti voćno osvježenje, onda je ledeni parfe s čokoladom i borovnicama savršen izbor na desertnom tanjuru, piše Coolinarika.

Sastojci

1 Parfe krema 600 ml mlijeka

100 g otopljene tamne čokolade

2 žlice Borovnica voćnog namaza

100% iz voća ili 150 g pirea borovnica

Za dekoraciju:

50 g otopljene čokolade

1 žličica ulja svježe borovnice čokoladne strugotine

Priprema

1. U hladno mlijeko dodajte mješavinu za kremu.

2. Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 4 minute (najvećom brzinom) da dobijete kremu željene gustoće.

3. Podijelite je na dva dijela pa u jedan umiješajte otopljenu čokoladu, a u drugi namaz od borovnica.

4. Duguljasti kalup (dimenzija oko 22 x 10 cm) obložite plastičnom folijom u dva sloja.

5. U pripremljeni kalup izlijte čokoladnu kremu, poravnajte, pa prekrijte voćnom kremom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije