falsificirala 165 recepata

Liječnici koja je trgovala narkoticima i hormonima rasta 4,5 godine zatvora

zatvor
Pixabay
21.10.2024.
u 17:44

Liječnica je proglašena krivom za trgovanje lijekovima narkoticima i hormonima rasta pa je tako u 13 mjeseci krivotvorila 165 recepata koje je uzimala na imena svoja 44 pacijenta

Na zatvorsku kaznu od 4,5 godine i 10-godišnju zabranu obavljanja liječničke djelatnosti splitski Županijski sud osudio je liječnicu Gabrijelu Delonga koja je u 13 mjeseci, dok je radila kao zamjena, falsificirala 165 recepata i trgovala narkoticima i hormonima rasta. Osim zatvorske kazne i zabrane rada osuđena liječnica mora HZZO-u vratiti više od 24 tisuće eura, a mora platiti i sudske troškove od 1750 eura. 

Nepravomoćna je to presuda koja je uslijedila nakon završenog dokaznog postupka u kojem joj se utvrđivala krivnja zbog zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te zbog neovlaštene proizvodnje i prometa tvarima zabranjenim u sportu.

Liječnica je proglašena krivom za trgovanje lijekovima narkoticima i hormonima rasta pa je tako u 13 mjeseci krivotvorila 165 recepata koje je uzimala na imena svoja 44 pacijenta. Osim punoljetnih pacijenata lažne recepte pisala je i na imena 14 maloljetnika. Sud je utvrdilo da je u vrijeme počinjenja kaznenih djela radila u čak 12 ordinacija kao zamjenska liječnica.

Optužena liječnica priznala je počinjenje kaznenih djela što joj je sud prihvatio kao olakotnu okolnost baš kao i njenu raniju neosuđivanost i kajanje, dok su joj otegotne okolnosti bile što je djela počinila obavljajući javnu službu i kršeći kodeks liječničke etike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije