Kad poželite nešto fino, a jednostavno. Ili kad stignu iznenadni gosti, ovaj recept je sjajan.
Sastojci:
1 pakiranje lisnatog tijesta
umak od rajčice
šunka
sir
origano i drugi začini po želji
Priprema:
Lisnato tijesto rastanjite na pobrašnjenoj podlozi tako da dobijete pravokutnik.
Malo ga izbockajte vilicom, a zatim premažite umakom od rajčice, s tim da uz jedan duži rub traku širine cca 3 cm ostavite nenamazanu, piše Brzirecepti.
Nakon toga pospite naribanim sirom i šunkom, pazeći da traka širine 3 cm ostane slobodna.
Pospite začinima po želji, a zatim urolajte i to tako da počnete od duže strane koja je namazana, kako bi nenamazana strana bila na kraju.
Rolat koji ste dobili režite na komade debljine 1,5 ili 2 cm.
Poredajte u lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Pizzi ne treba dugo da se peče, 15-tak minuta, pa pazite da vam ne izgori.
Napomena:
Nadjev možete prilagoditi svojim željama, ovo je samo jedna od bezbroj mogućnosti.
Uživajte!