krije mnoge druge praktične namjene

List lovora stavite u hladnjak. Ovaj savjet je iznad zlata

07.09.2024.
u 12:18

Uvijek imajte pri ruci lovorov list, ne samo pri kuhanju, već i kao praktičnog pomagača u borbi protiv neugodnih mirisa

Lovorov list, poznat uglavnom u kuhinji kao neophodan pomoćnik u kuhanju, krije mnoge druge praktične namjene. Možda ćete se iznenaditi raznolikošću dobrobiti koje ovaj aromatični začin može donijeti. Ovaj put se, međutim, nećemo fokusirati na njegovu klasičnu upotrebu u juhama ili umacima, već na skrivenu snagu koju može pokazati, primjerice, u vašem hladnjaku.

Aromatična snaga koja nadilazi kuhinju

Osim što lovorov list jelima daje osebujan okus i miris, on ima i druga svojstva koja ćete cijeniti i izvan kulinarstva. Primjerice, ako su se moljci uselili u vaše kuhinjske ormariće ili ormar, lovorov list može ih učinkovito otjerati.

Ali to nije sve – utvrđeno je da je lovorov list odličan pomagač u borbi protiv neugodnih mirisa u hladnjaku.

Kako se nositi s mirisima u hladnjaku

Čak i ako je hrana pažljivo zapakirana, ponekad se dogodi da se u hladnjaku nakupe neugodni mirisi. Ovaj fenomen je poznat svima koji su ikada otvorili vrata hladnjaka i umjesto svježeg mirisa susreli neželjenu aromu.

Jednostavno rješenje je korištenje lovora. Samo stavite dva lista na tanjur i stavite ga na bilo koju policu u hladnjaku. Nakon kratkog vremena primijetit ćete da mirisi počinju nestajati.

Za dugotrajni učinak ne zaboravite ga zamijeniti

Kako bi lovorov list nastavio djelovati, važno ga je redovito mijenjati. Idealno vrijeme za zamjenu je otprilike nakon jednog dana. Ovaj jednostavan trik pomoći će vam da svoj hladnjak održite svježim i bez neženjenih mirisa koji bi mogli utjecati na okus vaše hrane.

Stoga uvijek imajte pri ruci lovorov list, ne samo pri kuhanju, već i kao praktičnog pomagača u borbi protiv neugodnih mirisa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije