ISPROBAJTE

Malo drugačije cimet rolice: Uživat ćete u preljevu od čokolade i lješnjacima

cimet rolice
Shutterstock
02.10.2024.
u 18:04

Ako volite cimet u kolačima pripremite Cimet rolice s preljevom od čokolade i posipom od lješnjaka. 

Sastojci za tijesto:

200 g brašna
120 g maslaca
50 g šećera u prahu
1 prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žumanjak

Za nadjev:

1 bjelanjak
2 žlice šećera
1 žličica cimeta

Za glazuru:

100 g čokolade
50 g lješnjaka
Cimet rolice s preljevom od čokolade i lješnjacima
 

Priprema:

U posudi pomiješajte brašno, maslac, šećer u prahu, sol, ekstrakt vanilije, žumanjke i sve dobro izmiješajte rukom. Dobiveno tijesto razvaljajte i stavite na prozirnu foliju. Premazati bjelanjkom, posuti šećerom i cimetom, zarolati tijesto u roladu, pokriti folijom i ostaviti u hladnjaku 20 minuta, prenosi Skuhaj.hr.

Roladu narežite na kolutove i stavite u tepsiju i peći oko 12 minuta na 180°C. Umočite ih u otopljenu čokoladu, zatim u lješnjake i poslužite.

Način pripreme pogledajte u vidu:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?