Ako si u potrazi za jednostavnim, a slasnim receptom, nastavi čitati!
Ovaj slasni desert kombinacija je prozračnog i mekanog biskvita s odličnom kremom od mascarpone sira i limuna. Jednostavan za pripremu, recept ti dopušta i lagane izmijene ovisno o sastojcima koje imaš. Pa tako, curd od limuna možeš, ali ne moraš koristiti, a pored rolade po želji možeš poslužiti kuglicu sladoleda ili možda šlag, piše missGASTRO.
Sastojci:
- maslac
- 6 jaja
- 60 g običnog brašna
- naribana kora 1 limuna
- 100 g šećera
Za nadjev:
250 g mascarpone sira 3 žlice šećera u prahu sok ½ limuna 5 žlica curda od limuna
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obloži masnim papirom za pečenje koji zatim premaži maslacem.
Umuti žumanjke, brašno i šećer dok ne dobiješ blijedu i gustu smjesu. Dodaj koricu limuna. UIstuci bjelanjke u snijeg, a zatim ih lagano dodaj u smjesu žumanjka.
Dobivenu smjesu ulij u pripremljeni lim. Peci 15 do 20 minuta. Jednom pečeni biskvit, izvadi van i pričekaj 10 minuta da se malo ohladi. Nakon toga na kuhinjskoj površini pripremi masni papir i posipaj ga šećerom u prahu te na njega preokreni dobiveni biskvit. Nježno oguli masni papir za pečenje. Ostavi sa strane da se ohladi u potpunosti.
Da bi napravila punjenje, pomiješaj mascarpone sa šećerom u prahu i limunovim sokom. Dobivenu smjesu razmaži po biskvitu te na nju mjestimice dodaj curd od limuna.
Po želji dodatno posipaj limunovom koricom i pažljivo zarolaj. Također po želji na roladu dodaj još šećera u prahu. U hladnjaku čuvaj dva do tri dana. U slast!