nesreća na Lipničkom brdu

Mještani u šoku zbog pogibije četvorice muškaraca: "Put nije bio ni za traktor, a kamoli za njih"

nesreća kod Kaknja
N1
02.09.2024.
u 18:33

Četiri osobe poginule su u prometnoj nesreći na Lipničkom brdu, između Vareša i Kaknja, kada je terensko vozilo skliznulo u provaliju.

Mještani naselja Nažbilj, koje se nalazi u blizini mjesta nesreće, u razgovoru za N1 istaknuli su kako se na ovom dijelu nikada ranije nije dogodila nesreća, ali da je put šumski, neuvjetan za obična putnička vozila.

“Ta cesta je tek preorana, nije bila sigurna za vožnju. Tamo je makadam. Nije bio siguran put ni za traktora, a kamoli za njih”, rekla je jedna mještanka.

Hikmet Salkić, predsjednik Mjesnog savjeta naselja Nažbilj, otkrio je kako je vozilo u kojem su bila četiri muškarca, koja su kasnije smrtno nastradala, prošlo u nedjelju kroz ovo mjesto.

“To je najveći kakanjski vrh i oni su tu najvjerojatnije bili i spuštali se. Put je makadam, šumski. Mi ga održavamo jer imamo gore njive. Vidite, sve su džipovi”, rekao je Salkić.

Na pitanje je li ovaj put opasan, odgovorio je da “tko god ne poznaje teren naravno da je opasan”, ali je ponovio kako “gore (na Lipničkom brdu) ima nekoliko vikendica, gdje ljudi odmaraju s obiteljima”.

Salkić je također rekao kako put nije u nadležnosti općine Kakanj i da ga seljani sami održavaju.

Naglasio je za N1 kako je pogibija četiri muškarca tragična za općinu i da je to “veliki gubitak”.

Podsjetimo, vozilo Toyota Land Cruiser skliznulo je u ponedjeljak sa šumskog puta i zaustavilo se tek nakon 300 metara na dnu provalije.

Tokom prevrtanja automobila poginuli su svi putnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije