PRIPREME ZA PRAZNIK RADA

Morate očistiti roštilj kako bi bio spreman za Praznik rada? Olakšajte si uz ove trikove!

29.04.2023.
u 16:39

Roštilj i druženje zvuče zabavno, ali vam čišćenje zvuči kao prava muka? Ne mora biti tako, samo slijedite ovih par savjeta!

Praznik rada mnogi iskoriste za uživanju na otvorenom, druženje i roštiljanje s prijateljima i obitelji. Kao i inače nakon zabave slijedi manje zabavan dio kad ga treba očistiti, a mrlje su često tvrdokorne, no s ovih će nekoliko jednostavnih savjeta s roštilja kliznuti i one 'najtvrdoglavije', piše Express

Nakon pečenja je dobro što prije sastrugati ostatke hrane dok je roštilj još topao, a za to je najbolje koristiti četku specijaliziranu za čišćenje roštilja. Kad se rešetke ohlade, možete početi s čišćenjem, no važno je znati i da različiti roštilji mogu zahtijevati različite metode čišćenja pa prije nego krenete na posao u uputama proizvođača provjerite zahtjeva li kakav poseban tretman. 

U svakom slučaju stručnjaci upozoravaju da se na roštilju nikako ne koristite jako abrazivna sredstva koja mogu oštetiti premaz, a mnogi za njegovo čišćenje savjetuju lagano abrazivnu sodu bikarbonu pomiješanu s vodom u pastu.  Nakon njenog nanošenja  dobro isperite cijelu površinu roštilja i prebrišite krpom od mikrovlakana, kako biste spriječili nastanak tragova od vode. 

Roštilj možete očistiti i tako da mu dijelove natopite u vrućoj vodi s tekućinom za pranje posuđa i tako ih ostavite neko vrijeme. Nakon toga dijelove izvadite i istrljajte žičanom spužvicom, no pritom pripazite da to radite pažljivo. Očistite sve dijelove i dobro osušite krpom ili na zraku. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije