čAK I NAKON ČEŠNJAKA

Muku mučite s lošim zadahom? Ova namirnica je rješenje

Foto: Ilustracija
1/2
03.10.2024.
u 14:21

Nakon što pojedete obilnu porciju kruha s češnjakom, možda ćete odlučiti pokriti usta dok razgovarate s drugima ili posegnuti za četkicom za zube, ali možda postoji rješenje koje se već nalazi u vašem hladnjaku: grčki jogurt. Istraživanja sugeriraju da konzumacija žlice jogurta može spriječiti zadah od češnjaka. 

Znanstvenici sa Sveučilišta Ohio otkrili su da konzumacija prirodnog jogurta može pomoći u uklanjanju mirisa češnjaka iz daha. Prema nalazima, proteini pronađeni u običnom jogurtu s punomasnim mlijekom mogu neutralizirati spojeve na bazi sumpora koji uzrokuju neugodan miris. Tim znanstvenika stavio je jednake količine sirovog češnjaka u staklene boce prije nego što su dodali različite vrste jogurta. Otkrili su da je jogurt bio 99 posto učinkovit u smanjenju spojeva češnjaka, posebice jogurti s visokim razinama proteina i jogurti s visokim udjelom masti, piše Mirror.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije