Ministar Adnan Habibija

"Napad na policajca je napad na državu, izvršitelji moraju biti najstrože kažnjeni"

Adnan Habibija
Fena
25.10.2024.
u 19:03

Ministar je naglasio važnost kažnjavanja napada na službene osobe, ističući da "napad na policajca ustvari predstavlja napad na državu" te da izvršitelji takvih djela moraju biti najstrože kažnjeni.

Nakon sinoćnjeg šokantnog napada u Policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi, u kojem je život izgubio jedan policajac, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanske županije, Adnan Habibija, obratio se javnosti povodom tragičnog događaja koji je potresao lokalnu zajednicu i cjelokupno društvo. Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Adnan Habibija je rekao da ovakvi incidenti izgledaju kao scene iz američkih filmova. 

- Ono što mogu reći jeste da nas je iznenadilo to što se sinoć dogodilo zbog tako jednog tragičnog događaja koji je, kada pogledate, gotovo nevjerojatan - kazao je Habibija.

Dodao je kako ovakve scene ustvari oslikavaju i stvarno stanje u bh. društvu. Napad na dvojicu policijskih službenika od strane 15-godišnjaka u prostorijama policijske stanice ukazuje na ozbiljne izazove u pogledu sigurnosti, posebno kada su u pitanju maloljetnici.

- Moramo svakim danom raditi po pitanju sigurnosti, ne samo da se pouzdajemo u policiju, jer svaka institucija koja djeluje u sistemu države Bosne i Hercegovine ima svoju odgovornost za sigurnost - rekao je Habibija, naglašavajući važnost međuinstitucionalne suradnje i odgovornosti u očuvanju sigurnosti građana.

Ministar uvjerava građane Bosanske Krupe da ne trebaju brinuti o trenutnoj sigurnosnoj situaciji, navodeći kako su pojačane policijske kontrole te da je prisutna jedinica za specijalističku podršku, koja aktivno djeluje u ovoj općini.

- Sigurnosna situacija je na zadovoljavajućoj razini, a trenutno stanje je pod kontrolom - istaknuo je Habibija, dodajući da su dodatne mjere poduzete kako bi se osigurao mir u zajednici. Govoreći o ubijenom policajcu, Habibija je izrazio duboko žaljenje, napominjući da je službenik život izgubio časno, braneći svoju uniformu i mjesto rada.

- Činjenica da je šteta jako velika i da smo ostali bez jednog policijskog službenika koji je u tom napadu ostao bez svog života časno i pošteno braneći svoju uniformu - izjavio je ministar. Ministar Habibija je također naglasio važnost kažnjavanja napada na službene osobe, ističući da "napad na policajca ustvari predstavlja napad na državu" te da izvršitelji takvih djela moraju biti najstrože kažnjeni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije