Ovi fini i hrskavi muffini idealni su za hladnije jesenske dane, a njihova priprema nije uopće komplicirana. Peku se 20 do 25 minuta i nakon toga su spremni za jelo.
Sastojci:
300 g glatkog brašna (malo ostaviti za posipanje),
1 žlica praška za pecivo,
prstohvat soli,
190 g šećera u prahu,
210 ml mlijeka,
1 veliko jaje,
100 g otopljenog maslaca,
sitno naribana korica jednog velikog limuna,
250 g (otprilike 1 velika) jabuka,
150 g kupina.
Za hrskavi dodatak:
15 g maslaca, na sobnoj temperaturi
25 g glatkog brašna
15 g smeđeg šećera
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200ºC i obložite kalup za muffine s 12 papirnatih podložaka.
Prvo napravite hrskavi dodatak. Utrljajte maslac u brašno dok se ne stvore grudice. Zatim umiješajte šećer i prstima miješajte smjesu, prenosi 24sata.hr.
Za muffine prosijte brašno, prašak za pecivo i sol u posudu i umiješajte šećer. U drugoj manjoj zdjeli umutite mlijeko s jajem, otopljenim maslacem i koricom limuna.
Jabuke ogulite, narežite na četvrtine i onda na što manje komadiće. Mokru smjesu umiješajte u smjesu brašna i šećera dok se ne sjedini. (U redu je ako je još malo grudasto.)
Umiješajte jabuku i kupine.
Ravnomjerno žlicom stavljajte smjesu u papirnate podloške i pospite na kraju mrvice (hrskavi dodatak).
Pecite 20-25 minuta dok smjesa ne naraste i dobije zlatnu boju.
Stavite hladiti na pet minuta, a zatim poslužite toplo, piše Delicious.