Zebra torta izgledom podsjeća na kožu zebre, a upravo zbog svog efektnog izgleda savršen je odabir za posebne prigode poput vjenčanja i godišnjica. Iznenadite nekog vama dragog ovim jednostavnim kolačem koji se ne peče i vrlo je brzo gotov. Za pripremu ove torte potreban vam je kalup i svega nekoliko sastojaka koji su zaslužni za lagani, osvježavajući okus u kojem možete uživati tijekom ljetnih mjeseci, piše Tportal.hr.
Sastojci
Sastojci za biskvit:
- 250 g tamnog kakao keksa
- 120 g otopljenog maslaca
- 5-6 žlica mlijeka
Sastojci za kremu:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 400 g kiselog vrhnja
- 200 g šećera
- 20 g želatine
- 100 ml hladne vode
- 80-100 g tamne čokolade
- 50 ml hladnog mlijeka
Priprema
1. Započnite s pripremom biskvita. Usitnite kekse u električnoj sjeckalici. Prebacite ih u posudu i dodajte otopljeni maslac i mlijeko. Dobro promiješajte.
2. Smjesu s keksima prebacite u kalup za tortu i po vrhu pritisnite dnom čaše na stalku kako bi se biskvit nabio i izravnao. Ostavite u hladnjaku dok radite kremu.
3. U posudi pomiješajte želatinu s hladnom vodom i ostavite sa strane.
4. Izmutite slatko vrhnje u šlag. U zasebnoj posudi miksajte kiselo vrhnje i šećer pa prebacite u šlag i sve zajedno promiješajte.
5. Na pari otopite čokoladu.
6. Žlicu kreme dodajte u posudu sa želatinom i dobro promiješajte. Dobivenu smjesu prelijte u ostatak kreme. Promiješajte. Dodajte hladno mlijeko i ponovno promiješajte.