Rastave

Neki brakovi ne potraju ni godinu dana, a neki se žene i po treći put

razvod braka
Davor Javorovic/PIXELL
29.09.2024.
u 16:55

Od ukupnog broja razvrgnutih brakova, od prve do četvrte godine braka rastalo se 21,7 posto parova.

U Republici Srpskoj prošle je godine sklopljen 5471 brak, dok su zabilježene 974 rastave. Od ukupnog broja rastava, 19 brakova nije potrajalo ni godinu dana. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, od ukupnog broja razvrgnutih brakova, od prve do četvrte godine braka rastalo se 21,7 posto parova.

Između pete i devete godine braka u Republici Srpskoj lani se rastalo 22 posto parova. Tijekom prve godine braka rastalo se 2 posto parova, a ukupan postotak brakova razvrgnutih nakon 25 i više godina iznosio je 14,9 posto. Prosječna starost muža pri rastavi braka veća je od starosti žene za 4,1 godinu. Prosječna starost muža pri rastavi braka iznosila je 43,3 godine, a žene 39,2 godine.

Lani je 629 rastavljenih muškaraca ponovno sklopilo brak, dok su u bračnu luku uplovile 592 rastavljene žene. Na ludi kamen ponovno su stala i 32 udovca te 35 udovica. Prosječna starost mladoženje prilikom zaključenja trećeg braka je 53,2 godine, a prosječna starost nevjeste je 48,8 godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije