Ponekad, posebno za vrijeme hladnih dana, tanjur omiljene juhe je sve što nam je potrebno.
„Dobra juha“ ipak nije dovoljno jaka riječ za ovaj recept…
Juha može biti najbrže i najjednostavnije jelo za pripremu, sve što trebate je otvoriti vrećicu i sadržaj preliti vrelom vodom. Ipak, ništa ne može pobijediti okus domaće kuhane juhe, a posebno ako je recept za tu istu juhu pregledalo više od milijun ljudi i iako je objavljen prije više godina, ne prestaje biti popularan.
Kako skuhati ovu juhu, objasnili su autori na stranici Taste of Home, a sigurno je da će zadovoljiti vaše potrebe za savršenim domaćim jelom.
Prije nego krenete kuhati, autor nudi nekoliko savjeta – koristite komade pileta s kostima i kožom i popržite na ulju u posudi u kojoj ćete kuhati juhu. Ono što ostane će biti dobar temelj za juhu. Kožu maknite s piletine prije nego nastavite kuhati. Osim piletine, tu su i drugi sastojci koji je čine tako ukusnom.
Potrebni sastojci:
- 450 g piletine (komadi s kostima)
- ½ žlice soli
- ½ žličice papra
- 1 žlica ulja
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 10 šalica pilećeg temeljca
- 4 stabljike celera
- 4 male mrkve
- 2 lista lovora
- 1 žličica svježeg timijana
- Tjestenina – količina po želji
- 1 žlica limunova soka
- Malo svježeg peršina
Priprema:
Piletinu osušite, posolite i popaprite te u posudu za kuhanje dodate malo ulja i zagrijte ga.
Dodajte piletinu tako da je koža okrenuta prema dolje i pržite 3 minute. Izvadite pile, skinite mu kožu i uzmite 2 žlice umaka koji je ostao, ostalo bacite.
Umaku dodajte nasjeckan luk i pržite nekoliko minuta. Dodajte češnjak i popržite. Dodajte temeljac (ili vodu ako ga nemate), dobro pomiješate i pustite da voda proključa.
Vratite piletinu, dodajte celer, mrkvu, lovor i sve ostale začine te kuhajte još najmanje 30 minuta.
Maknite piletinu iz juhe, dodajte tjesteninu i zakuhajte.
Maknite meso s kostiju i vratite piletinu u juhu.
Dodajte peršin i limunov sok. Ako je potrebno, dodajte još soli.
Dobar tek!