UVRSTITE JU U PREHRANU

Nemojte bacati koru od banane: Ima puno zdravstvenih prednosti!

banana
shutterstock
26.09.2022.
u 07:19

Vjerojatno ste navikli da koru od banane odmah bacite u smeće čim ju ogulite, no evo zašto biste to trebali prestati raditi

Nutricionistica Susie Burell otkrila je na svom blogu da ne bismo trebali bacati koru od banane, već bismo je trebali uvrstiti u prehranu, a portal Msn.com prenosi i zašto je to dobra ideja.

Naime, kora od banane ima odlična svojstva jer sadrži puno vlakana koji utječu na mršavljenje, zatim tu su vitamin B i vitamin C koji imaju moć proljepšati kožu, a bananina kora pospješuje i unos magnezija i kalija.

Ipak, Susie ne savjetuje da koru jedete sirovu, već da je ubacite u neka jela. Predložila je i nekoliko ideja koje mogu poslužiti kao savršen doručak ili međuobrok, a još jedna prednost jest ta što ih možete pripremiti i dan ranije pa ponijeti na posao i imati više vremena tijekom užurbanog jutra.

Nutricionistica je podijelila recept. Bananinu koru skuhajte da omekša i ubacite u smoothie, curry ili kolače. Nećete promijeniti okus jela, a dodat ćete volumen."Ako radite smoothie, ubacite u njega cijelu bananu i krajeve kore koje ste prethodno sitno nasjeckali. Kuhanu koru možete ubaciti u muffine i banana kruh.".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije