LAKO JE!

Nemojte bacati stari kruh - tri trika kako mu vratiti svježinu

kruh
Shutterstock
12.06.2024.
u 07:25

Stari kruh ne trebate bacati, već mu je lako vratiti mekoću uz par kuhinjskih trikova. Općenito bacamo previše hrane, stoga je ovo super način kako da smanjimo količinu otpada

Kruh je osnovna namirnica koja se zna nagomilati, naročito ako ga ne jedemo svaki dan. Nema potrebe da ga odmah bacate, jedino naravno ako ste primijetili plijesan. Ako ne želite napraviti knedle ili pohati ga, a nije super suh da od njega napravite mrvice, vratite mu vlagu na nekoliko načina. 

Tu su tri zanimljive metode kojima ćete kruh vratiti u gotovo prvobitno stanje.

U mikrovalnoj

Grijanje u mikrovalnoj najbrža je metoda te daje najbolje rezultate, piše 24sata.hr.

Prvo navlažite kruh na način da ga omotate u papirnati ručnik koji je prije smočen. Nadalje, stavite u mikrovalnu i zagrijte na kratko vrijeme, najmanje desetak sekundi, ovisno o mikrovalnoj.

Nakon toga će biti mekan, kao da je svjež.

U pećnici

Ako nemate mikrovalnu, i ovo je dobar način, no trajat će malo dulje. Prvo treba zagrijati pećnicu na 150 do 180°C. Nakon toga omotajte kruh u aluminijsku foliju. Ako je jako suh, prvo ga malo potapkajte mokrom krpom.

Pazite s količinom vode, kako se ne bi na koncu pretvorio u kašu, jer se nalazi u aluminijskoj foliji.

Nakon deset do dvadeset minuta kruh će biti kao i prije.

Uz pomoć celera

Osvježavanje kruha vrlo je praktično za kruh koji je narezan. Ovo treba napraviti večer prije, odnosno u vrećicu s kruhom staviti jednu do dvije stabljike celera. Ujutro samo maknete celer, a kruh će upiti vlagu iz celera.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije