Recepti

Neodoljivo: Brzinski složenac od piletine i krumpira

31.05.2021.
u 14:15

Piletina i krumpir zapečeni u pećnici odličan su spoj, a ako tome dodaš preljev od vrhnja i topljivi sir - gastronomski užitak je zajamčen!

Donosimo recept za zanimljiv složenac od piletine i krumpira koji je odličan izbor za ručak ili večeru. Vrhnje i cheddar sir ovom jelu daju kremastu teksturu i sočnost, a začini poput ružmarina i majčine dušice odlično ga upotpunjuju.  

Uvijek možeš dodati i druge začine prema svojim željama i ukusu!

Sastojci: 

400 g pilećih prsa bez kostiju narezanih na kockice 

6 kriški zapečene slanine 

4 srednja krumpira, oguljena i narezana na ploške 

2 šalice naribanog cheddar sira 

120 ml vrhnja za kuhanje 

1 žličica šećera 

2 žličice nasjeckane majčine dušice 

1 žlica nasjeckanog ružmarina 

1 žličica češnjaka u prahu 

1/2 žličice soli 

1/2 žličice crnog papra 

3 žlice maslaca

Priprema: 

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a tepsiju obloži papirom za pečenje. 
Šećer i vrhnje umuti u gustu kremu te potom u kremu dodaj začine: majčinu dušicu, ružmarin, češnjak u prahu, sol i papar. 

Posloži komade piletine i krumpira naizmjence u tepsiju, na vrh rasporedi zapečenu slaninu i polovicu sira, pa sve prelij začinjenom kremom. 

Na vrh složenca rasporedi maslac. Pokrij aluminijskom folijom pa peci sat vremena u zagrijanoj pećnici. 

10 minuta prije kraja pečenja složenac pospi s preostalom šalicom cheddar sira. Po želji jelo ukrasi svježim začinskim biljem.

Dobar tek!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije