premijer FBiH

Nikšić: Situacija kritična, šteta će se nadoknaditi, ali živote nitko ne može vratiti

Nermin Nikšić
Fena
04.10.2024.
u 21:48

- U Donjoj Jablanici se obrušilo brdo, gotovo cijelo selo je zbrisano. Zaista velika tragedija. Potresne su ispovijesti tih ljudi, obitelji, kaže Nikšić.

Situacija na području Jablanice i Buturović Polja i dalje je teška, ali su spasioci uz pomoć teške mehanizacije uspjeli deblokirati Komadino Vrelo, što je dobra informacija, potrdio je za Avaz premijer FBiH Nermin Nikšić.

 - Važno je da se uspostavi komunikacija prema Mostaru. Ali, i dalje je zaista teška situacija. U Buturović Polju je i dalje kritično, uz Donju Jablanicu također, gdje ima dosta žrtava. U Buturović Polje se četiri osobe vode kao nestale, u Jablanici njih 12 - kaže Nikšić. Nikšić tvrdi kako će se šteta nadoknaditi, ali da živote nitko ne može vratiti niti nadoknaditi.

 - U Donjoj Jablanici se obrušilo brdo, gotovo cijelo selo je zbrisano. Zaista velika tragedija. Potresne su ispovijesti tih ljudi, obitelji. Mnogi su izgubili svoje najmilije. Prema informacijama koje ja imam, u Jablanici je stradalo 16 osoba, a 12 se vodi kao nestalo. U Buturović Polju je stradalo jedna osoba, a traga se za četiri. No, problem su mjesta do kojih se nije došlo - kaže Nikšić. Kako je rekao, sjednica Vlade FBIH bit će održana sutra u 12 sati, a štab će raditi i djelovati cijelu noć.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije