podaci za prošlu godinu

Objavljena zanimljiva karta: Koja je država najviše profitirala od migracije milijunaša

19.06.2024.
u 17:43

Britanska konzultantska kuća Henley & Partners objavila je nove podatke koji se odnose na migraciju milijunaša u svijetu te je priopćeno kako se predviđa da će tijekom 2024. godine migrirati oko 128.000 milijunaša širom svijeta.

Kako objašnjavaju u analizi, migracija milijunaša važna je iz nekoliko aspekata, uključujući i otvaranje novih radnih mjesta kao i poticanje lokalnog tržišta dionica.

"Vrijedno je spomenuti da poslove koje su pokrenuli milijunaši imaju značajan pozitivan efekt prelivanja na srednju klasu jer stvaraju veliki broj dobro plaćenih poslova. Ako uzmemo za primjere tvrtke poput Microsofta, Applea i Tesle, ove kompanije su stvorile tisuće visoko plaćenih poslova u SAD-u", navela je konsultantska kuća prenosi Klix.ba

Kada se radi o određenim zemljama i migraciji milijunaša, podaci iz 2023. godine pokazuju kako je na najvećem gubitku bila Kina koja je izgubila ukupno 13.800 milijunaša.

S druge strane, veliki broj milijunaša migrirao je u Ujedinjene Arapske Emirate (4.700), Australiju (4.000) te Sjedinjene Američke Države (2.200).

Također, od migracija milijunaša profitirali su i Singapur (3.400), Kanada (2.100) te Švicarska (1.800).

Konzultantska kuća je navela i uobičajene razloge zbog kojih se milijunaši sele te su naveli kako razlozi uključuju:

- sigurnost

- financijski problemi

- porezi

- radne prilike

- faktori života uključujući klimu, prirodu i krajolik

- zdravstveni sustav

- životni standard

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?