Ima puno recepata kako napraviti domaću pizzu i to stvarno nije veliki problem, čak je i tijesto lako za napraviti. Kada se radi o vašoj domaćoj pizzi, postoji jedan trik u pripremi koji zaboravljate, a zbog njega bi okus vaše pizze bio bolji.
Većina ljudi na pizzu stavlja običnu rajčicu iz staklenke ili tetrapaka, a ako ćete već raditi pizzu doma, napravite je što boljom.
Bez obzira na to koji je vaš najdraži recept, nedostaje mu jedan sastojak - parmezan sir. Parmezan je obično sir koji se koristi kako bi pojačali okus jela, ali, kako piše mashed.com, stavljanje parmezana u rajčicu, pojačava njen okus i daje pizzi odličnu podlogu.
Također, parmezan pomaže zgusnuti rajčicu, što je uvijek dobra stvar kada se radi o pizzi.
Umak od rajčice ide direktno na tijesto, a kada je on prerijedak, ulazi u njega i ostavlja ga gnjecavim, a ni korica neće biti hrskava i fina.
Iako je bilo koja vrsta parmezana dobra za ovaj trik, naribani parmezan zapravo je samo 90% sir, dok su ostatak razne namirnice koje sprječavaju zgusnuće. Zato bi najbolje bilo samostalno naribati sir, iako je to samo malo više posla.