Održani unutarstranački izbori u HDZ-u, Plenkovića podržalo skoro 30 tisuća članova više nego prošli put

Andrej Plenković
Marko Prpic/PIXSELL
13.07.2024.
u 22:49

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva, Damir Sesvečan, objavio je tiskovnoj konferenciji rezultate unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Podaci  sa obrađenih 559 od 576 biračkih mjesta pokazali su kako je glasovalo 84.993 člana HDZ-a od upisanih 216.816 članova. 84.990 članova predalo je listiće, a jedini kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković dobio je 84.786 glasova.

Jedini kandidat za zamjenika predsjednika Tomo Medved dobio je 84.349 glasova, a kandidati za potpredsjednike stranke dobili su sljedeći broj glasova: Ivan Anušić 80.995, Oleg Butković 78.090, Branko Bačić 77.396 i Zdravka Bušić 75.461 glas. Unatoč tome što su na prošlim unutarstranačkim izborima u HDZ-u bila dva kandidata za čelnika stranke, na ovonedjeljnim izborima u HDZ-u izašlo je više od 10.000 članova HDZ-a više nego zadnji put. Na zadnjim izborima glasovalo je 74.102 člana HDZ-a.
Andrej Plenković je sada dobio 84.786 glasova, a na zadnjim unutarstranačkim izborima 57.872 glasa. „Ovime su birači iskazali i veće povjerenje predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću i njegovu timu nego zadnji put“ – rekao je Damir Sesvečan. Kako je dodao, izbori su prošli u najboljem redu, a s terena nije bilo nikakvih dojava o nepravilnostima.

„Velika je čast i obveza biti na čelu HDZ-a još četiri godine.“ – rekao je novi stari predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon objavljenih prvih neslužbenih rezultata unutarstranačkih izbora u HDZ-u.

 „Čak 40 posto naših članova i članica je izašlo što je sjajan odaziv i broj osvojenih glasova mene i moga tima je veliki demokratski  legitimitet novog starog vodstva Hrvatske demokratske zajednice.  Taj rezultat  nas obvezuje da nastavimo predano raditi kao što smo činili u protekle četiri godine i to odgovorno za boljitak Hrvatske, svih građana i hrvatskog gospodarstava, ali i za jačanje najvažnije i najjače političke stranke u suvremenoj hrvatskoj povijesti. „ – dodao je Plenković istaknuvši kako će se HDZ, nakon pobjeda na izborima za Sabor i Europski parlament nastojati „otvoriti mladim, modernim biračima i staviti akcent na jačanje naših organizacija, naročito u urbanim centrima.“

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?