MOŽE BITI OPASNO

Oprez s pisanicama koje ostanu: Znate li koliko dugo možete jesti skuhana jaja?

uskrsna jaja
18.04.2022.
u 07:59

Ako vam uskršnja jaja nisu samo ukras već ih kanite i kasnije jesti, držite ih u hladnjaku!

Ukoliko nisu samo ukras i kanite ih jesti i kasnije, držite se osnovnog pravila - stavite ih u hladnjak
Pretjerali ste s brojem pisanica i ostat će vam ih puno nakon Uskrsa? Znate li koliko dugo ih još možete jesti? Budite oprezni! Naravno, kuhana jaja imaju znatno kraći rok od svježih. Zato, zapamtite osnovno pravilo - držite ih u hladnjaku, bez obzira koliko vam lijepo ukrašavali stol, piše Živim.hr.

Do sedam dana

Već dva sata na sobnoj temeperaturi u kuhanim se jajima mogu razmnožavati bakterije. Ukoliko ih držite u hladnjaku jaja možete jesti i sedam dana. Dakle, koliko god vam ukrašavala stol i stvarala blagdansku atmosferu u domu, ako vam uskršnja jaja nisu samo ukras već ih kanite i kasnije jesti, držite ih u hladnjaku!

Dobra namirnica

Inače, jaje je namirnica izuzetne hranjive vrijednosti. Bogato je kvalitetnim lako iskoristivim bjelančevinama, koje sadrže glavne komponente za izgradnju mišića pa se svrstava u istu skupinu kao meso, riba i sir. Sadrži vitamine A, E i B12. Ono što mnoge muči je pitanje kolesterola. No, ukoliko ne pretjerujete (dva do tri jaja tjedno) izbjeći ćete taj problem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?