Reagiranje tvrtke Maxhof iz Orašja

Povučena je samo jedna serija pegla za kosu - ostale su ispravne

03.10.2024.
u 12:06

U Rješenju Državnog inspektorata nigdje se ne navodi da se zabranjuje prodaja modela tog proizvoda SD-510A  nego samo prodaja serije SD0309

Nakon objave informacije o tomu da je Državni inspektorat RH objavio da se povlači jedna serije pegle za kosu zbog opasnosti od strujnog udara, oglasio se i Jozo Puškarić, direktor Maxhofa, tvrtke iz Orašja koja proizvode ove uređaje, te je naglasio kako je riječ o tek jednoj seriji koja je već povučena s tržišta, dok su ostale serije sasvim ispravne, prošle su sve najvažnija testiranja, uključujući i ono od njemačkog TUV-a te su dostupne na tržištu.  Naglasio je kako se povlačenje odnosi na seriju SD 0309 iz 2021. godine, ali ne i na ostale serije koje su ispravne.

- U objavljenom članku izostavljen je dio teksta iz Rješenja Državnog inspektorata Republike Hrvatske gdje se naređuje povlačenje proizvoda, a u objavljenom tekstu članka ne navodi se da se radi o jednoj seriji SD0309 predmetnog proizvoda. Također, u tekstu objavljenog članka ne navodi se da se radi o seriji iz 2021. godine koja je u potpunosti stavljena na tržište 2021. godine. U Rješenju Državnog inspektorata nigdje se ne navodi da se zabranjuje prodaja modela tog proizvoda SD-510A  nego samo prodaja serije SD0309 čija je prodaja u Republici Hrvatskoj potpunosti izvršena 2021. godine, navodi se u reagiranju iz ove tvrtke. Naglašavaju i kako su svi njihovi proizvodi prošli rigorozna testiranja te su u potpunosti u skladu s europskim standardima i normama.  Proizvod profesionalna pegla za kosu model SD-510A koja se trenutno nalazi na tržištu BiH posjedjuje važeće CE certifikate izdate od ovlaštenog akreditiranog certifikacijskog tijela TUV Rheinland /CCIC, istaknuli su, Testiranje proizvoda prema važećim normama i standardima rađeno je dva puta, a zadnji puta je to bilo 2023. godine. Oba testiranja su potvrdila da je proizvod sukladan svim europskim standardima. -Posjedujemo navedeni Izvještaj testiranja proizvoda profesionalna pegla za kosu model SD-510A koji sadrži 120 stranica i detaljno opisuje cjelokupno testiranje, poručili su iz tvrtke, dostavivši CE certifikate (LVD i EMC) kako bi dokazali navedene tvrdnje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije