KORISNI SAVJETI

Ostatke šunke iskoristi na 7 slasnih načina

01.04.2024.
u 10:43

Tradicija uživanja u uskrsnoj šunki gotovo čitav tjedan nakon Uskrsa se nastavlja. Ove je godine upakirajte u nenadmašno dobra jela koja vam neće dosaditi čak ni nakon tjedan dana uživanja

Uz slasne ideje koje smo za tebe pripremili, uskrsnu šunku poželjet ćeš jesti i dulje od tjedan dana. Donosimo 7 sjajnih ideja za svaki dan u tjednu... a ne samo na Uskrs! 

1. Stavi šunku u lisnato tijesto 

Lisnato tijesto, bilo kupovno ili domaće, razvaljaj što tanje, a zatim obloži tanko rezanom šunkom i sirom. Sve zajedno dobro zarolaj pa kratko ohladi. Reži na kolutiće, premaži jajem i ubaci u pećnicu na 200 stupnjeva na oko 15 minuta. Na kraju pospi mladim lukom ili sitno sjeckanim peršinom pa uživaj u slasnim i jednostavnim zalogajima.

2. Složi složenac od starog kruha i šunke 

Složenci od kruha odličan su izbor za doručak, a ujedno i genijalan način da potrošiš ostatke kruha ili pince. Kruh nasjeckaj na manje komadiće, dodaj mu mlijeko i jaja, pusti da omekša, a zatim dodaj začine i povrće po želji. Ubaci nasjeckanu šunku i na kraju pospi naribanim sirom.  

3. Napravi zapečenu tjesteninu sa šunkom i sirom 

Osim za doručak, šunka može postati i odličan ručak. Kombinirajte je u jela s tjesteninom, posebice onom koju možeš napuniti. Dodaj sir, nešto povrća pa sve zajedno zapeci u pećnici. Posluži uz salatu i uživaj.

4. Napravi slasne francuske sendviče 

Sendviči poput croque madame ili croque monsieur također su odličan način na koji možeš potrošiti ostatke uskrsne šunke. Slijedi naše upute i slasni francuski sendviči bit će gotovi brže nego što možeš zamisliti.

5. Šunka super ide uz krumpir 

Osim tjestenine, sa šunkom će se idealno složiti i krumpir. Kratko ga kuhaj kako bi omekšao, dodaj mu kockice šunke, ubaci u posudu za pečenje i sve prelij finim umakom od vrhnja i jaja ili pak kremastim bešamelom. Dodaj sitno nasjeckano začinsko bilje i zapeci u pećnici. Mljac! 

6. Ostatke šunke stavi na domaću pizzu 

Šunku još možeš dodati klasičnoj domaćoj pizzi ili je pak upakirati u tijesto za pizzu uz dodatak sira te sve zajedno ispeći dok ne poprimi hrskavu koricu.

7. Ostatke šunke ubaci u varivo 

Ostatke uskrsne šunke možeš ubaciti i u jušna jela poput graha, kakvog brzinskog gulaša ili pak finog variva. Zamisli samo varivo od graška i mrvice s noklicama... i finom uskrsnom šunkom! Ma bolje i ukusnije ne može!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije