zbunila je mnoge

Ova optička iluzija izazvala je mnoge rasprave: Koji broj vi vidite?

Twitter
27.08.2024.
u 08:08

Koji brojevi se vama prikazuju u ovoj optičkoj iluziji?

Optička iluzija potaknula je raspravu na internetu i ostavila ljude podijeljenim oko skrivenih brojeva unutar slagalice. Naime, ona sadrži krug s crnim prugama, ali ono što je doista potaknulo ljude na razgovor je zbunjenost oko onoga što je unutar kruga. Točnije, koji se broj nalazi u sredini, piše Mirror. Korisnik Twittera Benonwine pitao je: ‘Vidite li broj? Ako da, koji broj?’.

Tweet je izazvao veliku pažnju na društvenim mrežama, prikupivši 5240 odgovora i 1410 lajkova. Korisnici su podijelili koje su brojeve vidjeli i koliko različitih brojeva su mogli prepoznati. Reakcije su bile raznolike: neki su izrazili zabrinutost za zdravlje svojih očiju, dok su drugi spekulirali o tome kako ova optička iluzija može odražavati naš svakodnevni život.

Foto: Twitter

 

Jedan korisnik je komentirao: ‘Vidim 45 283... koja je poanta? Trebam li zakazati pregled kod svog liječnika opće prakse?’. Drugi je napisao: ‘Vidim samo 528. Otkriva li to nešto o mom vidu?’. Jedan korisnik Twittera iznio je teoriju da broj brojeva koje možete vidjeti ovisi o vašoj sposobnosti prepoznavanja kontrasta. U međuvremenu, neki su se poslužili alatima za uređivanje slika kako bi pojasnili iluziju i došli do konkretnog odgovora.

Optička iluzija potaknula je i filozofske misli. Jedan korisnik je napisao: ‘Što dulje gledaš, više vidiš. Postoji život u sjeni, pa ne dopusti da te zaslijepi svjetlo’. Drugi su reagirali humorom; jedan je korisnik napisao: ‘Sinoć, kad sam bio pijan, mogao sam vidjeti sve brojeve. Danas vidim samo tri. Moje istraživanje je završeno: više se vidi kad si pijan’. 

Dakle, koji brojevi se vama prikazuju u ovoj optičkoj iluziji?

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije