Ljubitelji autohtone domaće kuhinje od provjerenih lokalnih namirnica preko noći su postali obožavatelji gostionice Ficlek i njihovih jela. Praktički nema onoga koji tamo nije pronašao omiljeni specijalitet za svoje nepce, a ovi faširanci s krumpir salatom sigurno će postati hit i u vašoj kuhinji.
Faširanci s krumpir salatom Sastojci:
400 g miješanog mesa
2 žemlje
1 glavica luka
1 jaje
začini po želji
krušne mrvice
ulje za pečenje
Za krumpir salatu:
1 kg krumpira
1 glavica luka
sol, papar
ulje, ocat
Priprema:
Smjesu za faširance napravite tako da u posudu stavite meso, natrgane žemlje, nasitno narezan luk, jaje, začine. Miješajte dok smjesa ne postane kompaktna. Rukama oblikujte kuglice i malo ih spljoštite da nalikuju na pljeskavicu. U tavi zagrijte ulje. Svaki faširanac prije pečenja umočite u krušne mrvice. Pecite s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu. Poslužite uz krumpir salatu koju napravite tako da skuhate krumpir i narežete ga na ploške. Luk narežete na polumjesece, začinite po želji solju i paprom, uljem i octom. Ostavite da se salata ohladi.