pas iz Hrvatske

Ovo je Zara koja pomaže u traganju za nestalima u Jablanici

zara - jablanica
HGSS
07.10.2024.
u 08:59

HGSS-a je objavio fotografije vrijedne Zare koja neumorno traga za preživjelima u poplavama kod Jablanice.

Stradalima od poplava u Bosni i Hercegovini pomažu i ekipe iz Hrvatske. Među spasiocima se ističe i Zara, pas tragač Hrvatske gorske službe spašavanja 

HGSS-a je objavio fotografije vrijedne Zare koja neumorno traga za preživjelima u poplavama kod Jablanice.

"Naša Zara", napisali su uz fotografije. 

“Timovi HGSS-a su se uputili pružiti pomoć kolegama u Bosni i Hercegovini, gdje su snažne poplave i odroni pogodili područje. U timu se nalazi 11 pripadnika HGSS-a s 4 terenska vozila i 2 plovila iz Stanica Šibenik, Dubrovnik i Orebić te potražni pas Zara”, objavili su HGSS-ovci kada su se zaputili u BiH, prenosi N1.

“Timovi HGSS-a su se dugo probijali do Donje Jablanice, jednog od najteže pogođenih mjesta u BiH. Vrše dostavu potrebnih stvari za lokalni dom zdravlja te se očekuje angažman i na drugim lokacijama. Na terenu je 11 pripadnika HGSS-a s četiri terenska vozila i dva terenska vozila iz stanica Dubrovnik, HGSS Stanica Orebić i HGSS Stanica Šibenik, a s njima je i pas tragač Zara, koji će pomoći u traganju za nestalim osobama”, dodali su.

U poplavama koje su u noći s četvrtka na petak zahvatile Bosnu i Hercegovinu stradalo je najmanje 20 osoba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?