ima tu svega...

Ovo su najluđi i najčudniji Guinnessovi rekordi oboreni ove godine

Foto: Guinness World Records
1/7
15.09.2024.
u 08:37

Guinnessova knjiga rekorda objavila je svoja najneobičnija i najzanimljivija postignuća za 2024. godinu, obilježavajući 70. obljetnicu u svom izdanju za 2025. Među novim rekordima našli su se tinejdžer s nevjerojatno velikim stopalima, impresivni trikovi pasa, te kolekcije neobičnih predmeta, piše New York Post. 

Jedan od istaknutih rekorda pripada 16-godišnjem Eriku iz Michigana, koji drži titulu najvećih ruku i stopala među tinejdžerima. Njegove cipele su veličine 58, a rukavice teško pronalazi zbog svoje neobične građe. Unatoč izazovima, Eric se s time nosi s pozitivnim stavom i ističe da mu to pomaže u susretima s novim ljudima.

Psi Bonnie i Simba iz Velike Britanije oborili su rekord u izvođenju najvećeg broja trikova pod vremenskim ograničenjem, uključujući 16 boca ubačenih u kantu za reciklažu u jednoj minuti i 17 komada odjeće obješenih na konop za pranje.

Adnan Almousa Alfermli iz Sirije drži rekord za zgibove s utezima u invalidskim kolicima, podigavši 32,57 kilograma.

Devetogodišnja Ema Kawakami napravila je najviše stražnjih okretaja od 540 stupnjeva na skateboardu u jednoj minuti. Naime, ona je izvela 13 trikova unutar 60 sekundi.

Izdanje Guinnessovih svjetskih rekorda za 2025., objavljeno 12. rujna, ima poduži popis rekordnih postignuća koja nadilaze trikove na skateboardu i goleme kolekcionarske predmete. Ono uključuje 2115 rekorda, kao što je najveći broj koraka unatrag u 30 sekundi, najviši Gundamov kostim, najveća električna četkica za zube, najveći broj mađioničarskih trikova izvedenih u jednoj minuti i najveća kolekcija otkačenih vozila u muzeju.

‘Tijekom prošle godine pregledali smo gotovo 30.000 prijava, a rezultat je knjiga prepuna tisuća fantastičnih činjenica i podviga u kojima će uživati ​​cijela obitelj’,, rekao je Craig Glenday, glavni urednik Guinnessove knjige rekorda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?