spokojno djetinjstvo

Papa Franjo pozvao na akciju kako bi se spriječilo zlostavljanje djece i tinejdžera

EPA
09.09.2024.
u 16:05

Papa Franjo pozvao je u ponedjeljak na akciju kako bi se spriječilo zlostavljanje djece i tinejdžera i zajamčilo spokojno djetinjstvo mladima u govoru vlastima i civilnom društvu na Istočnom Timoru, javlja Ansa.

Implicitno pozivajući se i na slučajeve seksualnog zlostavljanja djece koji uključuju pripadnike klera registrirane posljednjih godina, papa je rekao: „Ne zaboravimo mnogu djecu i tinejdžere čije je dostojanstvo uvrijeđeno. Fenomen raste širom svijeta". 

- Svi smo pozvani da djelujemo s odgovornošću kako bismo spriječili bilo kakvu vrstu zlostavljanja i da jamčimo spokojno djetinjstvo našim mladima - istakao je u svom govoru u Diliju, glavnom gradu Istočnog Timora, trećoj stanici njegovog 12-dnevnog putovanja do jugoistočne Azije i Oceanije.

Franjo je napomenuo da je 65 posto stanovništva u zemlji mlađe od 30 godina, rekavši da je "ovo bogatstvo".

- Ova cifra nam govori da je prvi sektor u koji ćete uložiti za vas obrazovanje, u obitelji i u školi – obrazovanje koje stavlja djecu i tinejdžere u središte i promovira njihovo dostojanstvo - rekao je on.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?