JEDNOKRATNA POMOĆ

Patrijarh Porfirije šalje 100.000 eura za stradale u poplavama u BiH

patrijarh Porfirije u posjetu Mostaru
Foto: Fena
1/2
05.10.2024.
u 20:24

Patrijarh srpski Porfirije dao je nalog "Vjerskom dobrotvornom starateljstvu" u Beogradu, dobrotvornoj organizaciji koja djeluje u okvirima Srpske Pravoslavne Crkve, da preko Eparhije zahumsko-hercegovačke obiteljima koje su najugroženije u poplavama u BiH uputi jednokratnu pomoć u iznosu od 100.000 eura. Pomoć će biti podijeljena svima bez obzira na to koje su vjere i kom narodu pripadaju, priopćila je danas Srpska pravoslavna crkva.

"Duhovni poglavar pravoslavnih Srba moli se Spasitelju Kristu za sve nastradale, da Gospod pruži utjehu njihovim obiteljima i da zaustavi poplave kako bi stradanje i uništavanje imovine koju su stjecala pokoljenja prestalo", navedeno je u priopćenju. Patrijarh Porfirije, koji boravi u kanonskoj posjetu svećenstvu i vjernicima u Kanadi, apelira na sve narode Balkana, a posebno u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, da u ovim teškim danima pokažu međusobnu solidarnost, jer smo svi potrebni jedni drugima, prenosi Tanjug.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije