Ružmarin je ljekovita mediteranska biljka s antibakterijskim, antiupalnim i antiseptičkim djelovanjem. Dobar je izvor vitamina A, B, C, D, E i K te ima pozitivne učinke na cijeli organizam, a pogotovo na zdravlje mozga, jetre i srca.
Osim što se dodaje jelima, od ružmarina se može napraviti i topli napitak nalik na čaj koji ima posebne blagodati na probavni sustav. Konzumirate li ga nakon jela, opustit će mišiće ovog dijela tijela, smanjiti nadutost, ublažiti plinove i grčeve, piše Zadovoljna.hr.
Ako se uz to kombinira uz grejp koji je poznata toplica masnoća, dobiva se učinkoviti napitak koji ubrzava metabolizam, potiče sagorijevanje masnoća te izravnava trbuh.
Sastojci za napitak od ružmarina i grejpa:
2 čajne žličice sušenog ružmarina
3 dcl vruće vode
1 grejp
Priprema:
1. U vruću vodu stavite sušeni ružmarin i pustite da bude uronjen u vodu oko pet minuta.
Najjednostavnije će biti ako ružmarin stavite u filter vrećicu za čaj.
2. Procijedite ružmarin. Grejp dobro perite, iscijedite sok od polovice ploda i pomiješajte s čajem od ružmarina.
3. Preostalu polovicu grejpa nasjeckajte na komade i dodajte u tekućinu. Živjeli!
U videu Healthy Food Housa pronađite još recepata za napitke koji pomažu pri topljenju masnoća.