Spoj pilećih prsa, sira i lisnatog tijesta toliko je ukusan da mu malo tko može odoljeti. Priprema je gotova dok se pećnica ugrije, a postupak je prikladan i za potpune početnike u kuhinji jer se ovaj recept gotovo da i ne može zeznuti, piše zadovoljna.hr.
Lisnata pita s piletinom – sastojci:
- 500 g zamrznutog lisnatog tijesta
- 1 glavica luka
- 300 g pilećih psa
- 150 g ribanog sira
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- Sol, papar, mljevena crvena paprika, češnjak i prahu
- Sezam
- A jaje
- Maslac
Lisnata pita s piletinom – priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Luk i pileća prsa narežite na sitne kockice. Na malo maslaca prepržite luk pa mu dodajte i kockice piletine. Začinite solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom i češnjak u prahu ili granulama.
- U posebnoj zdjeli pomiješajte vrhnje za kuhanje i sir pa mješavini dodajte sitno sjeckanu piletinu i luk.
- Lisnato tijesto razvaljajte u prvokutni oblik na debljinu jednog centimetra.
- Jednu polovicu tijesta nadjenite piletinom pa preklopite drugom polovicom. Kako biste bili sigurni da nadjev neće iscuriti tijekom pečenja, vilicom pritisnite rubove pite.
- Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje, premažite razmućenim i posoljenim jajetom pa pospite sezamom.
- Pecite oko pola sata, odnosno dok pita ne poprimi zlatnu boju.
- Poslužiti toplo ili hladno.