Srednjoročna prognoza

Početak studenoga donosi veliku promjenu vremena: Moguć i snijeg!

21.10.2024.
u 14:57

Pred kraj listopada i početkom studenog nakon dužeg stabilnog razdoblja, moguća je nova promjena

Prema svemu sudeći kraj listopada i početak studenoga donijeti promjenu vremenskih prilika u BiH, uz moguću susnježica i snijeg  višim predjelima, Federalni hidrometeorološki zavod je u svojoj prognozi naveli kako će ovaj tjedan, prema raspoloživim prognoznim modelima, proteći u preovladavajućem suhom, sunčanom i iznadprosječno toplom vremenu. U noći sa srijede na četvrtak moguće je povećanje oblačnosti koja može uvjetovati i slabu kišu naročito u sjevernim područjima Bosne i Hercegovine. U jutarnjim satima izgledna je magla ili niska oblačnost u kotlinama i duž riječnih tokova.

Od petka slijede oblačniji i nešto topliji dani ali bez padavina. Minimalne temperature zraka u narednim danima varirat će između 5°C i 10°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 14°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 17°C do 22°C, na jugu zemlje i do 25°C. U drugom dijelu tjedna uslijed povećanja oblačnosti prognozirane jutarnje temperature bit će veće za dva do tri stupnja. Pred kraj listopada i početkom studenog nakon dužeg stabilnog razdoblja, moguća je nova promjena vremenskih prilika. Prognoziraju se padavine, u nižim područjima kiša lokalno s kratkim pljuskovima, a u višim područjima susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između -1°C i 4°C, u Hercegovini do 7°C. Najviša dnevna temperatura od 1°C do 5°C, jugu zemlje do 9°C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije