Sufinanciranje

Pomoć za boravak oko 5000 djece u privatnim vrtićima

01.08.2024.
u 20:08

U Sarajevu su predstavnici privatnih predškolskih ustanova potpisali ugovor za sufinanciranje boravka djece u ovim ustanovama s ministricom za odgoj i obrazovanje Sarajevske županije Naidom Hotom Mumunović.

Adis Vuga, ravnatelj vrtića "Maslačak" u Sarajevu, rekao je kako je subvencija pomogla i ovoj ustanovi i roditeljima da sva djeca dobiju priliku ići u vrtić. Maja Grubeš, ravnateljica vrtića "Sveta obitelj", navela je kako će 165 djece biti subvencionirano u ovoj ustanovi.

Velike su to olakšice, pogotovo za roditelje koji imaju dvoje ili više djece, tako da vjerujem da će ova školska godina biti uspješnija od prošle zahvaljujući subvencijama - rekla je ona. Kada je riječ o skupljoj struji, koja će se od danas tako obračunavati, navela je da to nije veliko iznenađenje s obzirom i na ostala poskupljenja.

Uz subvenciju roditelja i nešto veću podršku resornog ministarstva, vjerujem kako ćemo uspjeti pregurati i preživjeti. Nije zahvalno voditi vrtić i odgovoriti na sve potrebe roditelja i troškove, ali borimo se i idemo dalje - odgovorila je ona. Hota Mumunović je kazala kako će ove godine 42 ustanove potpisati ugovore koje ulaze u ovaj program Vlade.

Djeca će imati sufinanciranje 11 mjeseci od 230 KM. Iznos je povećan jer je došlo i do povećanja cijena u ovim ustanovama. Oko 5000 djece bit će obuhvaćeno ovim programom, a moguće je i da se nove predškolske ustanove prijave tijekom godine. Natječaj će biti otvoren četiri puta - rekla je ministrica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?