Tjedan pred nama

Ponovno vrućine i temperature do 37 stupnjeva

vrucine
05.08.2024.
u 08:09

Federalni hidrometeorološki zavod za danas prognozira sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost

Unatoč blagom padu temperatura, meteorolozi najavljuju kako nas u danima koji dolaze očekuje ponovno povratak vrućina. Meteorolozi sa BHMeteo.ba kažu da se sušni period nastavlja jer, sudeći prema trenutnim prognoznim modelima, značajnijih padavina nema barem do sredine kolovoza

“Temperaturno gledano narednih nekoliko dana prijatnije uz temperature oko prosjeka dok se od drugog dijela nadolazećeg tjedna očekuju nove vrućine. Šta drugo da se kaže, dugo i vrelo ljeto 2024.”, zaključuju meteorolozi. Dobra vijest je ta da nekih paklenih toplotnih valova kakvih je bilo u srpnju zasada nema u najavi. A uz ugodnije noći i jutra, lakše će se to “pregurati”.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) za ponedjeljak prognozira sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 37 °C.

Za utorak i srijedu prognozira se identično vrijeme sa, također, istim temperaturama bez značajnih odstupanja.

“Eventualna rjeđa pojava pljuskova u pojedinim danima, kao što je to bio slučaj jučer, neće narušiti dojam suše, a na neke značajnije padavine moramo pričekati ili drugu polovinu kolovoza ili klimatološku jesen”, dodaju meteorolozi sa BHMeteo.ba. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije