Postoji li osoba koja ne voli čokoladni kolač?!
Osim što će vam biti potrebni jako malo vremena za pripremu ove poslastice, dodajmo i kako će lješnjaci ponuditi i zavidnu količinu proteina, pa ustvari nećete samo uživati u poslastici nego čete nešto činiti i za svoje zdravlje. Zgodan misao, zar ne?
Evo kako se ovaj jednostavan a ukusan kolač priprema.
Potrebni sastojci:
- 150 g maslaca
- 200 g tamne čokolade, komadići
- 140 g smeđeg šećera
- 5 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ½ žličice praška za pecivo
- 200 g lješnjaka, mljevenih
- 1/2 žličica Maca praha za posipanje, ako želite
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i uzmite kalup promjera 20 cm te ga obložite masnim papirom
- Otopite maslac i čokoladu
- Pomiješajte jaja, šećer i vaniliju u velikoj posudi, dodajte čokoladu i maslac te dobro pomiješajte, dodajte lješnjake i prašak za pecivo te dobro sve povežite.
- Smjesu prebacite u posudu za pečenje i pecite 45 minuta. Ohladite 15 minuta i prebacite na tanjur za posluživanje. Ukrasite maca prahom prije serviranja
Dobar tek!