Povrće koje je dobro jesti svaki dan: Pomaže u probavi i topi salo

08.07.2024.
u 14:33

Rajčica topi salo, pozitivno utječe na krv i pomaže u probavi hrane te ovo povrće jedite svaki dan ako možete.

Mnogi ljudi ne konzumiraju rajčicu dovoljno često, a postoji nekoliko važnih razloga zašto bi se to trebalo promijeniti.

Istraživanja pokazuju da likopen, koji se nalazi u rajčici, može spriječiti razvoj stanica raka, posebno raka prostate, želuca i debelog crijeva. Također je korisno znati da se kuhanjem rajčice povećava razina likopena u usporedbi sa svježom, odnosno sirovom rajčicom, piše Krstarica.

Rajčica je bogata vitaminom C, koji je prirodni antioksidans. Osim toga, sadrži vitamin A, željezo i kalij, koji igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja živaca i normalne cirkulacije krvi.

Vitamin K, prisutan u rajčici, važan je za zgrušavanje krvi. Svakodnevno konzumiranje rajčice također će vam pomoći da održite kožu zdravom i sjajnom.

Rajčica može smanjiti štetu izazvanu konzumiranjem duhana zahvaljujući kumarinskoj i klorogenskoj kiselini koje sadrži.

Ako želite smršavjeti, rajčica vam može biti od velike koristi. Ima malo kalorija, a bogata je vlaknima, zbog čega ćete dulje biti siti. Uz to, pomaže i u topljenju sala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije